Kehonhoitohuone

Klassinen hieronta ja Voice Massage.
Mika Karppinen

Olen Mika Karppinen, koulutettu hieroja ja osteopaatti. Valmistuin hierojaksi v. 2010 ja osteopaatiksi Osteopatiakoulu Atlaksesta toukokuussa 2016. Toimin yrittäjänä Helsingissä päätoimisesti ja Kuopiossa Kehonhoitohuoneen tiloissa noin kerran kuukaudessa viikonloppuisin. Ajanvaraus toimii sähköisesti www.teknokeho.fi tai puhelimitse 045 2750 399.

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki vauvasta ikäihmisiin ja toimistotyöntekijästä kilpaurheilijaan. Osteopaattiset hoitoni ovat aina yksilöllisiä ja apua voi saada niin erilaisiin niska- ja selkäongelmiin, nivelvaivoihin, rasitus- ja urheiluvammoihin kuin myös unettomuuteen tai stressiperäisiin ongelmiin. Toki hoitoon voi tulla myös rentoutum

Osteopatia on manuaalista eli käsillä tehtävää kehon kokonaisvaltaista hoitoa, jonka tarkoituksena on kehon kiputilojen ja jännitysten vähentäminen vaikuttamalla tuki- ja liikuntaelimistöön sekä muihin kehon toimintoihin. Hoidon tavoitteena on saada kehon eri osat toimimaan mahdollisimman hyvin yhteistyössä toistensa kanssa. Kun kehon joustavuus, liikkuvuus ja ryhti on kunnossa, myös elimistön hermotoiminta ja verenkierto toimivat niinkuin niiden kuuluu toimiaaan ja ennaltaehkäisemään vaivojen syntyä.

Osteopatia:

Osteopaattinen hoito onkin eräänlaista kehon säätämistä.

Erilaiset kivut ja kolotukset ovat yleisin syy hakeutua osteopaatin vastaanotolle, mutta ei suinkaan ainoa. Osteopatialla hoidetaan myös esimerkiksi liikerajoituksia, turvotusta ja hermopinteitä, ja useinhan oireet ilmenevät samanaikaisesti. Osteopatia toimii kehon, mutta myös mielenhuoltona. Stressiin, unettomuuteen ja muihin psykososiaalisiin vaivoihin osteopatia vaikuttaa kehon kautta. Kun keho voi hyvin, mielikin on kevyempi. Yleisimpiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat mm. niska- ja hartiseudun kiputilat, erilaiset selkäsäryt, skolioosi, iskiasvaivat, raajojen puutumisoireet, nivelongelmat, päänsäryt, tenniskyynärpää, rasitusvammat ja revähdykset.

Osteopaattinen hoito sopii kaikille ihan pikkuvauvoista ikäihmisiin. Vauvoilla ja lapsilla tyypillisiä osteopaatin hoitamia vaivoja ovat vatsavaivat, koliikki, kehitysviivästymät, yökastelu ja kasvukivut. Myös raskausajan vaivoihin, kuten päänsärkyihin ja liitoskipuihin, osteopatiasta voi saada apua turvallisesti.

Osteopaatilla on käytössään monipuolinen valikoima erilaisia käsillä tehtäviä tekniikoita kehon virheasentojen ja jännitysten havaitsemiseksi ja hoitamiseksi. Yksi tärkeimmistä hoitotekniikoista on ns. pitkän vipuvarren tekniikka, jolla hoidettavalle alueelle kohdistetaan rytmistä liikettä käyttäen asiakkaan raajoja vipuna. Tällä tavalla hoidettaessa hoito on tehokasta, mutta asiakkaalle miellyttävää ja turvallista. Vipuvarsitekniikoiden lisäksi osteopaatin käytössä on erilaisia pehmytkudostekniikoita lihaksille ja lihaskalvoille, nivelten mobilisointi- ja artikulointitekniilkoita sekä tarvittaessa manipulointitekniikoita. Käytännössä osteopaatti yhdistelee erilaisia tekniikoita kuhunkin tilanteeseen ja asiakkaalle sopiviksi.

Osteopaatti on nimikesuojattu ammattinimike, jonka voi saada vain Valviran hyväksymän osteopatiakoulutuksen suorittanut henkilö.