top of page
IMG_8234.JPG

PALVELUT

KLASSINEN HIERONTA

Jokaisella hierojalla on oma tapansa soveltaa klassisen hieronnan perusotteita asiakkaan tarpeiden, toiveiden sekä mahdollisten rajoitusten mukaan. Omaa toimintaani ohjaa vahvasti asiakaslähtöisyys. Aloitan hoidon aina haastatellen ja havainnoiden ja tarpeen mukaan mm. ryhtiä, liikkuvuutta ja lihaksistoa testaten. Hoidon sisällöstä ja tavoitteista sovimme aina yhdessä. Eikä hoidon tavoitteena tarvitse siis aina olla jumitilojen purkaminen, sillä aivan loistava tavoite voi olla vain rentouttava ja kivuton hetki itselle.

Käytän tarvittaessa hieronnassa hyödyksesi erilaisia matkan varrella oppimiani tekniikoita, kuten erilaisia venytyksiä, mobilisoivaa hierontaa, triggerpisteiden hoitoa sekä lihaskalvotekniikoita. Minulla on myös tapana antaa mukaan mm venyttäviä, vahvistavia tai liikkuvuutta lisääviä vinkkejä ja kotiohjeita, jotta reissu hierontaan olisi sinulle mahdollisimman hyödyllinen.

 

Mikäli olet tulossa klassiseen hierontaan ihan ensimmäistä kertaa, suosittelen valitsemaan 45 tai 60 minuutin mittaisen hoidon, sillä alkuhaastattelu ja mahdollinen tutkiminen nipistää luonnollisesti joitain minuutteja alusta. Jatkokäynneillä tämä osuus on sitten huomattavasti lyhkäisempi.

KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronta rentouttaa sekä mieltä että kehoa. Litteät ja sileät basalttikivet lämmitän valmiiksi kuumassa vedessä ja kun ne ovat sopivan lämpöisiä omaan käteeni, käsittely voi alkaa. Käytän kuumakivihieronnassa manteliöljyä, mikäli se sopii sinulle. Hyvin öljytyillä kivillä tehty hieronta on erittäin miellyttävän tuntuista, voimakkuus maltillista ja rytmi rauhallista. Mikäli sinulla on joku sydänsairaus, varmista tämän hoidon sopivuus itsellesi lääkäriltä.

VOICE MASSAGE

Voice massage on kokonaisvaltainen, klassisen hieronnan ottein tehtävä hoitomuoto. Hoidossa tavoitellaan tasapainoa äänentuottoon, hengitykseen sekä purentaan osallistuvien lihasten sekä niiden vastavaikuttajien välille, jotta hengitys soljuisi vapaasti ja ääni soisi kauniisti. Hoitokokonaisuus vaikuttaa myös erittäin positiivisesti kasvojen, kaulan ja niskan kiputiloihin sekä ryhtiin.

 

Hoito aloitetaan päinmakuulta selkäpuolen käsittelyllä. Tämän jälkeen käsitellään keho rintakehästä päälakeen saakka. Purentalihakset hierotaan suun sisältä vain tarvittaessa. Hengitysharjoitukset ovat keskeinen osa hoitoa, sillä pinnallinen ja puristava hengitystapa tai ylihengittäminen aiheuttavat usein oireilua kaulan, niskan tai kasvojen alueella sekä ihan yleisvoinnissa.

Valitse Voice massage, mikäli sinulla on:

 • Kipuja ja jännitystä niska-hartiaseudun alueella

 • Ääniongelmia, kuten äänen väsymistä tai käheytymistä

 • Palan tunnetta kurkussa, nielemisvaikeuksia tai kipua kasvoissa

 • Ahdistava olo rintakehällä, tunne, ettet saa hengitettyä kunnolla

 • Purentaongelma, kipua kasvoissa ja ehkä myös epämääräisiä korvaoireita

 • Ei ehkä erityisesti mitään näistä, mutta kaipaat kokonaisvaltaista rentoutusta ylävartalolle ja haluat samalla lisätä tietoisuuttasi ryhdistäsi, äänentuoton tavoistasi sekä hengityksesi tasapainosta

PURENTALIHASTEN HIERONTA

Purentalihasten hieronta on Voice massage -hoidosta eroteltu osa, jonka tavoite on kipujen ja jännitystilojen helpottaminen rintakehän, niskan ja pään alueella. Hoito tehdään selinmakuulla ja yleensä aina siihen liitetään purentalihasten hieronta suun sisäpuolelta. Hoitoon kuuluu oleellisena osana myös kurkunpään alue, sillä alueen kiristyminen purentaongelmissa on hyvin tyypillistä.

Valitse purentalihasten hieronta, mikäli sinulla on:

 • Purentaongelmasta johtuvaa oireilua kasvojen, leuan, pään ja niskan alueella, oireet voivat olla kummallisiakin, kuten puutumista, sirinää, tuikkimista, huminaa jne.

 • Tapana olla suu tiukkana tilanteessa kuin tilanteessa eli kaipaat apua lihasten rentouttamiseen ja varmasti hyötyisit myös kotiohjeista

 • Palan tunnetta kurkussa ja tiukkuutta rintakehällä

 • Päänsärkyä, erityisesti aamuisin ja ohimoilla.

 • Purentakiskot tulossa tai olet menossa niitä tasapainottamaan, purentalihakset olisi hyvä käsitellä ennen näitä sessioita

 • Ei mitään näistä, mutta haluat hoitaa ja olla tietoinen mahdollisista jännityksistä tällä pienellä, mutta tärkeällä kehosi alueella

HENGITYSOHJAUS

Onko sinulla tunne, että hengität pinnallisesti? Hengästytkö helposti? Kuorsaatko, haukotteletko, puretko hampaita öisin? Tässä oli vain muutamia oireita, joihin on mahdollista saada helpotusta omaa hengitystään tasapainottamalla. Hoitava Hengitys on Marketta Mannisen luoma, kansainvälisestikin tunnettuun Buteyko-hengitysmetodiin pohjautuva, lempeä itsehoitomuoto, jonka avulla meistä jokaisen on mahdollista tutustua omaan hengitykseemme.

 

Hengitysohjauksessa opit hengityksen anatomiasta ja fysiologiasta, saat ymmärrystä hengityksen epätasapainoon liittyvistä oireista ja tarvittaessa harjoitteita kotona tehtäväksi. Ohjaus auttaa sinua oivaltamaan aivan uusia asioita itsestäsi ja suhteestasi omaan hengitykseesi. Hengitysohjauksen kytken tällä hetkellä Voice massage -hoidon yhteyteen, sillä nämä kaksi asiaa täydentävät toisiaan erinomaisesti.

bottom of page